Förflytta dig till innehållet

Ny fiskrestaurang öppnar på Auragatan 1

Svenska gårdens rör måste gås igenom. ÅU-foto

I andra våningen av det gula Bassihuset ska fiskrestaurangen öppna. ÅU-foto.


Manu Events kommer att öppna en ny restaurang i andra våningen av Bassihuset på Auragatan 1, ovanför Klonk Oy:s restauranger Blanko och Tinto. Det kommer att bli en fiskrestaurang. Janne Tienpää, kommersiell chef på Manu Events, konstaterar att läget på andra våningen kommer att vara utmanande.
– Men platsen är så central i Åbo konceptet med en fiskrestaurang finns inte i staden, säger Tienpää.
Han tillägger att det inte kommer att vara fråga om en ”fine dining”-restaurang utan att den kommer att ha en mer avslappnad stil.
Tienpää berättar att de har kontakter direkt med leverantörer i Köpenhamns- och Göteborgsregionen. Då kan de få färska varor och undvika inhemska mellanhänder som trissar upp priset.
– Det är nytt i Finland att restauranger handlar direkt med leverantörer från utlandet och är en viktig faktor för att det ska gå runt ekonomiskt, säger Tienpää.
I själva restaurangen kommer det att rymmas 150 gäster. Men det ska också byggas en terrass in mot Svenska gården från andra våningen. Sammanlagt kan restaurangen då ha 200 kunder. Det kommer också att byggas en tredje våning i den nuvarande vindsvåningen.
Tienpää lyfter fram att de vill samarbeta med sina grannar och lyfta fram den svenska prägel som kvarteret har.
– Restaurangens namn är inte ännu bestämt, men det kommer att ha anknytning till något svenskt ord.
Det har tidigare varit en arkitektbyrå i lokalen och nu börjar omfattande renoveringar.
– Vi kan inte ännu säga om vi kommer att kunna öppna i början eller i slutet av sommaren 2018.
Manu Events driver sedan tidigare tre lunchrestauranger och ett kongresscenter i Kuppis och på somrarna driver de Uittamo danspaviljong.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter