Förflytta dig till innehållet

Ny fart för rondellen i Kimito centrum – nämndordförande: ”Något måste vi göra. Korsningen är grym!

Arkiv/Emilia Örnmark
område för korsning, där en skylt för väjningsplikt syns i förgrunden.
Korsningen Arkadiavägen-Engelsbyvägen- Mästarvägen beskriver tekniska nämndens ordförande för "grym". Nu tar kommunen ny fart för att få problemet löst med en rondell.
Ett gammalt bekant trafikärende dukades fram för Kimitoöns tekniska nämnd på tisdagen. Förstås handlar det om den eventuella rondellen som ska lösa trafikknuten nära en av infarterna till Kimito centrum.…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Ny fart för rondellen i Kimito centrum – nämndordförande: ”Något måste vi göra. Korsningen är grym!

 1. Ingmar Forne skrev

  Om man beger sig till ort och ställe, och ställer sig på Engelsbyvägen (som ansluter till Arkadiavägen från den östra sidan) och tittar mot Arkadiavägen, så kan man enkelt konstatera att den enklaste lösningen skulle vara att flytta anslutningen på andra sidan så att den skulle vara mitt emot Engelsbyvägens anslutning till Arkadiavägen.

  ”Enligt Fabritius blir rondellen inte lik den vid mataffärerna, utan den här ska vara överkörningsbar med tanke på smidigheten för tung trafik.” Såååå? Rondellen blir alltså inte en rondell egentligen utan någon form av ”knöl”? Uttalandet antyder att den kommande rondellen blir så liten till sitt omfång att den inte kommer att klara av större fordon.

  Vidare kan man konstatera att det invid väggen till det hus där R-kiosken befinner sig finns en rad med snedparkeringar. De är emellertid svängda tvärtemot körriktningen på den närmaste körbanan. Hur kan det komma sig? Det är inte kommunen som har placerat dem så.

 2. Saku Kallio skrev

  Kör själv ganska ofta i de korsningarna. Men förstår egentligen inte problemet…
  Där är två sidovägar som ansluter till en större väg, men att de inte ligger mitt emot varandra är ju inget problem.
  Såna ställen finns det ju gott om även andra ställen på vår ö, och överallt i Finland.
  Samma trafikregler gäller i dessa korsningar som i alla andra.
  Kanske kimitoborna skulle behöva en repetition av trafikreglerna istället? Ifall problemet är att korsningarna orsakar oklarheter i körordningen och användningen av blinkers.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter