Förflytta dig till innehållet

Ny ekonomirådgivning i Åbo – hjälp kan fås också anonymt

En ny ekonomirådgivning startar i Åbo i mars. Bland annat Utsökningsverket deltar i rådgivningen.

Tanken är att man vid ekonomirådgivningen lätt  ska få råd i ekonomiska frågor. Rådgivningen sköts av sakkunniga och man behöver inte beställa tid till rådgivningen på förhand.  

— Avsikten med den handledning som ekonomirådgivningen erbjuder är att en medborgare bättre ska kunna hantera sin ekonomi och förebygga att skuldproblem uppstår eller blir värre, säger Heidi Koivisto, planerare inom ekonomirådgivning, som representerar Utsökningsverket vid Åbo ekonomirådgivning.

Man kan få hjälp och råd anonymt.

På grund av epidemin kommer rådgivningen till att börja med att vara en telefontjänst.

Ekonomirådgivningens sakkunniga nås på nummer 050 5902448. Rådgivningen är öppen från och med den 4 mars på torsdagar klockan 12─15.

— När coronasituationen blir bättre, tänker vi öppna ekonomirådgivningen också fysiskt så att medborgarna kan besöka rådgivningen, berättar Koivisto.

Den första ekonomirådgivningen öppnades i oktober 2019 i Tammerfors och erfarenheterna är positiva. Efter Tammerfors har ekonomirådgivningar öppnats i Esbo, Uleåborg, Joensuu och Seinäjoki och under våren får också Helsingfors och Jyväskylä ekonomirådgivningar.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter