Förflytta dig till innehållet

Ny barnteater får premiär i Pargas — Malin från Buu-klubben har skrivit och regisserat

Foto: Henrik Zoom


Nästa vecka är det dags för premiär på föreställning en ”Hoppelina och Apan Anders – Kul med mysterier”.
Premiärföreställningen är i Piug i Pargas, och där visas även de fyra följande föreställningarna. Alla barn i dagvård i Pargas, samt i årskurs 1 och 2 får se föreställningen.
Det är en föreställning av Barnens Estrad och för manus och regi av Malin Olkkola, känd som Malin i Yles tv-program Buu-klubben.

Föreställningen är fartfylld och grundtemat är rörelseglädje — vilket kommer fram både i storyn och genom interaktiva sånger och danser.  I föreställningen ingår också animerade karaktärer som medverkar i föreställningen och för berättelsen framåt, de spelas upp på en stor skärm där också bakgrundsbilder fungerar som scenografi.
Animationen är gjord av Line Grön, tidigare  Åbobo som numera bor och studerar bildkonst i Stockholm.
För musiken står  Stefan ”Kilju” Lindblom och medverkande i pjäsen är  Catrine Krusberg och Anders Grönroos. 
Huvudfinansiär för den åboländska turnén är Sundells stiftelse. Efter Pargas visas pjäsen i Nagu den 11.10, den 22.10 ges två föreställningar i Kimito, den 23.10 ges två föreställningar i Dragsfjärd. Pjäsen visas också den 24.10 i Houtskär och den 25.10 i S:t Karins.
I januari 2020 ges sex föreställningar i Åbo för alla barn i svensk dagvård och för de svenska skolornas ettor och tvåor.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter