Förflytta dig till innehållet

”Nu umgås vi mest utomhus” – så här påverkar coronan Åbobors vardag

Annina Suominen
två ungdomar på en bänk
Rensar huvudet. Jenniina Seppä och Arttu Enqvist går gärna ut en sväng och umgås i coronatider, också eftersom det gör att de orkar studera.

Coronaläget blir bara värre – då passar många på att umgås utomhus. Med rätt kläder hålls man varm även om solen går i moln, konstaterade många vid ån på onsdagen.

Jenniina Seppä och Arttu Enqvist tar gärna en paus utomhus för att rensa huvudet från studierna. Den här gången är det kaffe på en bänk vid ån som gäller.

– Just nu umgås vi mest utomhus. Jag går ofta på länk med vänner, eller dricker kaffe som nu. Ibland har vi ordnat filmkvällar med mindre kompisgäng, och sett till att följa restriktionerna noggrant, säger Seppä som studerar journalistik vid Åbo yrkeshögskola.

Enqvist studerar finska vid Åbo universitet.

Pia Augustin med Vilja i barnvagnen. Pia Augustin köpte en kopp kaffe vid Teaterbron medan fyra månader gamla dottern Vilja sov i vagnen. Det blir en hel del promenader i Åbo på grund av coronaläget, men Augustin skulle också tillbringat en hel del tid hemma annars också.

Pia Augustin passade på att köpa en kopp kaffe vid Teaterbron medan dottern Vilja, fyra månader, sov sött i barnvagnen.

– I dag är hon nöjd, i går var det lite sämre med humöret, säger Augustin glatt.

Coronaläget och till exempel restaurangernas restriktioner påverkar dem inte mycket, eftersom de mest är hemma just nu. Men det blir en del promenader utomhus med vänner.

– Vi har också gått regelbundet på kaffe med en mamma med ett barn i samma ålder, säger Augustin och fortsätter längs med ån.

en dam i vit mössa på en broAnnina Suominen
Auli Leinonen har tillbringat mycket tid på att chatta med vänner på nätet det senaste året, eftersom många av dem hör till någon av riskgrupperna.

Auli Leinonen har tillbringat mycket tid på att chatta med vänner på nätet det senaste året.

– Många av mina vänner hör till någon av riskgrupperna. Vi rings också ibland, men det sker mera sällan.

– Jag gick senast på restaurang i fjol. Vanligtvis går jag gärna ut och äter. Förstås blir det en del middagar med familjen just nu.

En man som kallar sig Teemu sitter och äter en pastasallad på en bänk tillsammans med en kvinna.

– Vi lever ganska långt som vanligt. Då vi äter utomhus så gör vi det mera på grund av vädret än coronan, säger mannen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter