Förflytta dig till innehållet

Nu tas olika åtgärder för att spara på el – företag väljer att justera skärmstyrkan på utereklamer för att minska förbrukningen

Pressfoto
En stor reklamskärm utomhus.
Att minska på ljusstyrkan på reklamskyltar är en del av sparåtgärderna som tas för att minska på elförbrukningen.
Stora lysande reklamskärmar som finns runtom i städer, längs vägar och på byggnadsfasader drar en hel del el. Hemelektronikkedjan Gigantti och Medialiiga, som är specialiserad på digital utomhusreklam, har därför…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “Nu tas olika åtgärder för att spara på el – företag väljer att justera skärmstyrkan på utereklamer för att minska förbrukningen

 1. Yvonne Lönnström skrev

  Vart har diskussionen om att butikerna borde hålla stängt någon timme försvunnit?
  De flesta man pratar med nuförtiden tycker att butikerna (speciellt mataffärerna/marketar) kunde stänga mycket tidigare på vardagar och förkorta öppethållningstiden rejält på söndag eller t.o.m. ha stängt. Juldagen borde affärerna absolut vara stängda. Alla ska dra sitt strå till stacken.

 2. Bo Gyllenberg skrev

  Hur mycket el drar färjorna mellan Nagu och Pargas och från början av nästa år färjan mellan Nagu och Korpo. Högsar-färjan gick tack och lov tillbaka från el.

 3. Folke Lindström skrev

  Det går nog att minska på gatubelysningen också. En timme bort för tidpunkten vid tändning och en timme kortare vid stängning. Varannan lampa kunde avkopplas och många kan helt släckas.
  Det här var en beprövad metod under 70-talets energikris. Dessa åtgärder övervakades dessutom. Det finns otaliga inbesparingsmetoder. Offentliga instanser borde vara de som visar vägen. El. räkningen kommer nog sedan att få inbesparingar verkställda i de privata hushållen. Men ramaskri blir det och politisk populism kommer att florera. Vi har ju riksdagsval snart.

 4. Monica Hedström-Järvinen skrev

  Håller helt med Göran Ingemar Backman – släck reklamskärmarna helt.
  De firmor som har sina reklamer på tavlorna har nog annars stora reklamer i de stora dagstidningarna osv.
  Dra ert ”stora strå” till stacken och spara maximalt på EL-konsumtionen.

  Varje liten inbesparing gör att EL-förbrukningen minskar och risken för EL-avbrott för gemene man minskar.

 5. Göran Ingemar Backman skrev

  Varför inte släcka skärmarna helt? Då skulle besparingen bli ännu större.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter