Förflytta dig till innehållet

Nu öppnar Skärgårdens ringväg – se upp för cyklisterna!

Arkiv/Olivia Åkerholm
cyklister
Ringvägarna besöktes av nästan 60 000 personer år 2021. Ungefär samma antal väntas på skärgårdsvägarna i år.
I dag på fredagen (12.5) öppnar Skärgårdens ringväg och Lilla ringvägen. Det här betyder att fartyget M/S Antonia inleder trafik mellan Iniö och Houtskär och fartyget M/S Östern börjar köra…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “Nu öppnar Skärgårdens ringväg – se upp för cyklisterna!

 1. Peter Eriksson skrev

  Sussi Björkman, om vi ska fortsätta på ditt tema om paragrafrytteri så finns det nog betydligt flera lokala bilister i skärgården, både privat- och yrkesbilister som har glömt dom flesta trafikreglerna. Senast igår höll jag på blev överkörd av en lokal lastbil med släp när jag var på en löptur på skärgårdsvägen här i Nagu. Lastbilen hade inget fordon på motkommande så den hade lätt kunnat respekterat mig och hållit sig lite till vänster. Men jag blev tvungen att hoppa ner i diket. Å nog vet vi alla här ute hur mycket folk kör i fyllan.
  Kanske vill du att alla turister ska hålla sig borta från vår skärgård? Kan nog i såna fall bli spänt för våra butiker. Men klaga går ju. Tills hyllorna är tomma.

 2. Sussi Björkman skrev

  Man kan ju också hoppas att cyklisterna studerat t.ex. vägtrafiklagen under vintern. Körning i bredd och trasslandet mellan bilar och tung trafik på färjorna vid embarkering är tyvärr en alltför vanlig syn som ger bilister skrämselhicka helt i onödan.

 3. Herrick Ramberg skrev

  Jan-Erik, enligt slutrapporten 2019 Saariston Pienen Rengastienpyöräilyn ja jalankulunkehittämissuunnitelma ( http://aleksis.naantali.fi/Dyn10Web/kokous/2022324-12-18413.PDF ) och uppdaterade uppgifter från NTM-centralen, vilka uppsamlats från Antonia (Skärgårdens ringväg) och Östern (Lilla ringvägen). Var det sammanräknade antalet år 2020 ca. 17.000 fordon och ca. 8.500 cyklister.

 4. Bo Gyllenberg skrev

  Här ute i skärin är vi vana med att se upp för hjortar, rådjur, gropar i vägen, vansinnes omkörningar, så cyklisterna går nog bra ochså. Håll farten på 60 så går det bra om man inte har brått till färjan förstås.

 5. Jan-Erik Karlsson skrev

  Skulle vara intressant att veta hur mycket cyklister det på riktigt är?Varför kan man inte räkna dem med hjälp av liknande utrustning som man räknar bilar.Så skulle ingen behöva gissa eller uppskatta.Önskar alltså räkneverk för cyklister längs med skärgårdsvägen.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter