Förflytta dig till innehållet

Nu kan byggandet av ”PIUG 2” komma i gång i Pargas – avtalet undertecknades i fredags

Arkiv/Mikael Heinrichs
en idrottshall med Finlands flagga utanför
Parkeringsplatsen i hörnet av Skolgatan och Skolmästargatan ska åtgärdas på samma gång som den nya hallen byggs.

Då anbuden för byggandet av den nya hallen i anslutning till Pargas idrotts- och ungdomsgård PIUG öppnades, var det Åboföretaget som hade det förmånligaste anbudet. Men då insåg man att anbudet inte innehöll allt som byggherren PIUG Ab hade specificerat i anbudstävlan.

Det ledde till att ett annat företag valdes – men nu är man tillbaka i ruta ett. Det blir Aura Rakennus Länsi-Suomi som bygger den nya allaktivitetshallen i Pargas trots allt.

Ursprungligen fick man in sammanlagt sju anbud.

LÄS OCKSÅ

Avtalet nu undertecknat

PIUG Ab:s vd Mikael Enberg konstaterar att man nu har undertecknat avtalet och att den nya hallen ska stå klar senast den 9 augusti nästa år.

– Förstås hade vi gärna sett att vi kommit igång tidigare med projektet, men den här tidtabellen har vi nu löfte om att ska hålla. Vår målsättning är att hallen står klar innan skolstarten nästa höst, säger han.

Förhoppningen är att byggnadsarbetet kör igång senast i mitten av september.

en skiss över en planerad idrottshallMapcreator/Mikael Heinrichs
Så här landar den nya hallen i förhållande till PIUG.

Byggnadsarbetet kommer att påverka Malms skola en del, eftersom gång- och cykelvägen mot Skolgatan kommer att stängas av under tiden.

– Dessutom kommer det förstås att bli en del ändringar på parkeringsplatsen under arbetets gång, vilket vi hoppas på överseende med. Det är beklagligt men nödvändigt att få det åtgärdat, eftersom en del av brunnslocken ligger flera centimeter ovanför asfalten och avrinningen inte fungerar som den ska.

Så gott som enligt ursprungliga planen

Bottenplanen för själva hallen är oförändrad, men några mindre justeringar har gjorts. Det är ändå inte frågan om något som ändrar på hallens karaktär. I arbetet ingår nu också en option på parkeringsplatsen mot Skolmästargatan som ska sättas i skick på samma gång.

– Det ska understrykas att det i inget skede handlat om att vi inte skulle lita på att Aura Rakennus skulle göra ett bra jobb, utan svängarna har främst handlat om att vi haft olika syn på vissa tekniska detaljer i helheten.

Budgeten ska hålla

Enberg litar på att helhetsbudgeten ska hålla. Då man inledde anbudsprocessen hade man slagit fast ett maximalt budgettak på 3,75 miljoner euro.

– Med tajt budgetdisciplin litar jag på att vi klarar av att hålla oss under den summan trots att det skulle dyka upp sådant som vi inte förväntat oss. Att golvet ska uppfylla alla krav vi ställt är en sak vi inte kommer att tumma på, intygar han.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter