Förflytta dig till innehållet

Nu hyllas och granskas den finlandssvenska matkulturen – I vår fågelstek hade vi curry, säger före detta Houtskärsbo

Sofie Fogde/SPT
gröna chili på ett bord
Marthaförbundet har firat den finlandssvenska matkulturdagen ända sedan 1992. Matkulturen tar avstamp i de lokala förutsättningarna. Coronapandemin bidrog till att människor återupptäckte charmen med att odla sin egen mat.
Den finlandssvenska matkulturdagen firas på lördag. Den har firats av Marthaförbundet ända sedan år 1992. Men vad är egentligen finlandssvensk matkultur? Och hur skiljer den sig från matkulturen i övriga Finland? I mars 2020, mitt under coronaepidemins utbrott, grundades föreningen Finlands svenska måltidsakademi. Jonas Harald,…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter