Förflytta dig till innehållet

Nu hyllas och granskas den finlandssvenska matkulturen – I vår fågelstek hade vi curry, säger före detta Houtskärsbo

Sofie Fogde/SPT
gröna chili på ett bord
Marthaförbundet har firat den finlandssvenska matkulturdagen ända sedan 1992. Matkulturen tar avstamp i de lokala förutsättningarna. Coronapandemin bidrog till att människor återupptäckte charmen med att odla sin egen mat.
Den finlandssvenska matkulturdagen firas på lördag. Den har firats av Marthaförbundet ända sedan år 1992. Men vad är egentligen finlandssvensk matkultur? Och hur skiljer den sig från matkulturen i övriga…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter