Förflytta dig till innehållet

Nu har Viking Line valt namnet på det nya fartyget

Så här ska Viking Lines nya fartyg se ut. Foto: Viking Line


Viking Lines nya fartyg ska heta Viking Glory. Under våren har Viking Line hållit en tävling för att bestämma namnet på rederiets nya kryssningsfartyg. Tusentals namnförslag inkom från Sverige, Finland, Åland och övriga världen. Av dessa valdes tio finalbidrag ut som 30 000 personer har röstat på.
Viking Line valde det namn som fick mest röster, Viking Glory. Rederiets informationsdirektör Johanna Boijer-Svahnström berättar att det namnet var klart populärast bland de som röstat och inom bolaget.
Det nya fartyget ska vara färdigt år 2021 och byggs nu i Xiamen i Kina. Fartyget som kommer att trafikera mellan Åbo och Stockholm.
Av de som deltog i tävlingen belönas de som var först om att föreslå vart och ett av de tio finalbidragen med varsin premiärkryssning med det nya fartyget. Förstapriset i form av hedersplatser på jungfruturen 2021 går till den som var först om att föreslå namnet Glory. Viking Line kontaktar samtliga tio vinnare under vecka 22.
Totalt deltog 22 500 personer med namnförslag, varefter drygt 30 000 var med och röstade på finalbidragen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *