Förflytta dig till innehållet

Nu får du ligga också på bio – ny vardagslyx erbjuds i biografen i Mylly som öppnar i morgon

Johan Backas
kvinna ligger i biostol
Hannele Wolf-Mannila testar de nya stolarna. Eftersom liggläget också kräver högre nivåskillnader mellan raderna finns det av säkerhetsskäl staket med stålnät för att förhindra att någon faller till stolsraden under.

Den nya biografen i köpcentret Mylly i Reso öppnar i dag. En nyhet är de ställbara stolarna, som man kan fälla ner för att i liggläge kolla film.

Det är den första biografen i hela Norden som enbart har stolar som kan fällas ner i liggläge. Den största salen rymmer 151 platser, det är ungefär hälften så många som en lika stor sal med vanliga stolar rymmer.

Biografen går under benämningen Finnkino Luxe. Bolagets kommersiella chef Hannele Wolf-Mannila säger att de vill erbjuda vardagslyx åt biobesökarna.

man framför biodukJohan Backas
Projektchef Janne Uusi-Kölli säger att de 51 ljudkanalerna ger ett mångfacetterat ljud, smäller det till höger på bioduken smäller det till höger i salen. Bioduken är stor som ett egnahemshus, med sin höjd på 7 meter och bredd på 16 meter.

Den lyxen kostar ändå några euro extra.

Biljettpriserna varierar kraftigt, beroende på både film och tidpunkt. De billigaste biljetterna kostar kring 10 euro, medan större filmers grundpris kan vara en femma högre. Sedan tillkommer några euro om filmen visas i en bättre utrustad salong.

För de som går ofta på bio eller i större grupp rekommenderar Wolf-Mannila seriebiljetter, för att komma lite billigare undan.

bar med flaskorJohan Backas
I baren får man köpa ät- och drickbart. Till åldersbegränsade visningar får man ta in öl och vin i biosalongen.

Biobesökarna får också köpa till exempel pizza i baren utanför och ta med sig in i salongen. Till visningar med åldersgräns får man också köpa med sig öl eller vin.

Teaterchef Kari Korhonen säger att den nya biografen är ett utmärkt komplement till Kinopalatsi i centrum av Åbo.

– Här vid Mylly hittar man lätt gratis parkeringsplatser, medan det i centrum finns annan sorts service nära, säger Korhonen.

Finnkino har tillsammans med köpcentret varit i kontakt med Föli för att ordna flera bussturer senare på kvällen.

– Nu stänger köpcentret klockan 19 på lördagar, men våra sista filmer rullar igång först klockan 22. Så det är klart att vår närvaro här medför att mera folk rör sig här på kvällarna, säger Korhonen.

man och kvinnaJohan Backas
Kari Korhonen och Hannele Wolf-Mannila är nöjda då biljetterna gått åt bra till veckoslutets filmer.

Myllys vd Mari Hantula är väldigt glad att biografen äntligen öppnar.

– Jag vet inte hur många år vi jobbat för att få en biograf, och nu är stunden äntligen här, säger Hantula.

Biljetterna till det första veckoslutets filmer har gått åt bra. Wolf-Mannila säger att cirka 70 procent var sålda på torsdagsmorgonen, vissa filmvisningar var redan slutsålda.

Den största salen i Mylly innehåller 151 stolar, totalt finns 450 stolar i de sex salarna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter