Förflytta dig till innehållet

Nu börjar staden processen att föra bort Susanna från Katrinedal

Den 28 augusti 2017 besökte stadens miljöövervakare Katrinedal, Åbo, och konstaterade att båten Susanna ännu står kvar trots att staden gav ett ultimatum till ägaren.

Båtägaren hade tre månader på sig att själv flytta båten och tidsfristen gick ut den 19 augusti. Om båten inte var borta då skulle staden forsla bort den från naturskyddsområdet och skicka räkningen till ägaren.

Harri Lehtinen, förvaltningsdirektör för miljösektorn, säger att nu fortsätter Åbo stad processen att föra bort båten.

Men först måste ägaren Pasi Markkola höras. Båten ägs officiellt av byggnadsföretaget PMM-Yhtiöt, men Markkola är företagets ägare. Sedan måste stadsplanerings- och miljönämnden ta ett beslut om att verkställa hotet om att forsla bort båten.

Hur lång tid det tar innan ärendet kommer till nämnden kan Lehtinen inte alls säga. Det beror mycket på hur snabbt de får tag på ägaren. Lehtinen konstaterar att förra gången staden försökte nå honom svarade han inte på breven.

Båten Susanna har legat vid Rauvolaviken sedan våren 2015. Staden har i flera omgångar försökt få ägaren att själv bogsera bort sin båt.

Läs mer om Susanna här:

Båtvrak alltjämt kvar i Rauvolaviken i Åbo (25.5.2017)
Tvist ligger och pyr om övergiven båt i Åbo (1.3.2016)

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter