Förflytta dig till innehållet

Nu behöver vi alla med

Åbo Underrättelsers logo

Logistiken gällande Sirkkala skolas ersättande utrymmen i Kärsämäki har tagit ett avgörande steg framåt. Svenska sektionen för fostran och undervisning sammanträdde tisdagen den 26.1 och behandlade både antalet förskoleplatser i de olika skolorna och skolskjutsar för Sirkkala skolas elever.

På ett möte 18.1 där alla Sirkkala skolas klasser var representerade formulerade vi våra målsättningar utgående från föräldrarnas önskemål. Dessa målsättningar blev också sektionens beslut på tisdagen. Sektionen föreslår således att staden ordnar skjuts för förskolebarn, abonnerad buss för åk 1-4 och skolbusslinjer till Kärsämäki. Det är nämnden för fostran och utbildning som kommer att ta det avgörande beslutet i de här ärendena på sitt nästa möte 10.2. 

Inom SFP jobbar vi för att nå det bästa möjliga resultatet i fråga om Sirkkala skolas ersättande utrymmen och vi vänder på varje sten under processens gång. För oss har det varit givet från början att en flytt utanför centrum bör leda till vettiga trafikarrangemang.

Vi utgår ifrån att de förslag som svenska sektionen har lagt fram kommer att leda till ett önskvärt utfall i nämnden. Även om beslutet i sektionen var enhälligt inbjuder vi härmed alla andra partier i Åbo att jobba för vettiga o trygga trafiklösningar under Sirkkala skolas och Sirkkalabackens skolas två år i Kärsämäki. Vi behöver också alla föräldrars stöd i detta påverkansarbete. 

Anna-Karin Tötterman, ordförande för SFP i Åbo

Barbro Schauman, SFP

Ordförande för svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning

Medlem i nämnden för fostran och undervisning

Helen Honkasaari, SFP
Medlem i svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning

Ersättare i nämnden för fostran och undervisning

Johan Werkelin SFP

Medlem i svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning

Jerker Björkqvist SFP

Medlem i svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter