Nu är det sopparnas höst – men säsongen är kort

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Fira vårens studenter och andra utexaminerade med ÅU:s bästa prenumerationserbjudanden, eller unna dig själv en ÅU-prenumeration till kampanjpris. Utnyttja våra rabatterade prenumerationspaket senast den 4 juni!
ÅU Surf i 12 veckor för 25 € – fri tillgång till alla nyheter på åu.fi och i ÅU-appen
eller
ÅU Allt i 8 veckor för 49 € – papperstidningen tisdag-lördag, e-tidningen och tillgång till alla nyheter på åu.fi och i ÅU-appen.
Hej Robin! Tack för din kommentar. Du har helt rätt i att det blev lite luddigt gällande strävsoppar. Det som gäller är minst 30 minuter för strävsoppar. Annars kan man få ont i magen. Artikeln har nu uppdaterats.
Jag gissar att det inte är intervjuobjektet som sagt fel här, men det löns att påpeka att asp-, tegel- och björksopp alla hör till strävsopparna och ska därför tillagas länge innan de kan förtäras. Strävsoppar kan alltså inte, som det står i texten (i samband med smörsopp och karljohan) ätas efter kortare tillagningstid. Bara så att ingen får magknip i onödan.