Förflytta dig till innehållet

Nu är det sopparnas höst – men säsongen är kort

Det är nu som karljohan ska plockas, säger Petra Nyqvist i Kimito. Åbo svampsällskaps ordförande berättar om forskning kring stensoppen, eller karljohan-svampen.

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

2 kommentarer: “Nu är det sopparnas höst – men säsongen är kort

  1. ÅU skrev

    Hej Robin! Tack för din kommentar. Du har helt rätt i att det blev lite luddigt gällande strävsoppar. Det som gäller är minst 30 minuter för strävsoppar. Annars kan man få ont i magen. Artikeln har nu uppdaterats.

  2. Robin Sjöstrand skrev

    Jag gissar att det inte är intervjuobjektet som sagt fel här, men det löns att påpeka att asp-, tegel- och björksopp alla hör till strävsopparna och ska därför tillagas länge innan de kan förtäras. Strävsoppar kan alltså inte, som det står i texten (i samband med smörsopp och karljohan) ätas efter kortare tillagningstid. Bara så att ingen får magknip i onödan.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *