Förflytta dig till innehållet

Nu är det officiellt – Minna Arve är Saml:s kandidat till stadsdirektörsjobbet

Minna Arve. Samlingspartiets kandidat ställs mot Jarkko Virtanen, nu biträdande stadsdirektör. ÅU-foto


Minna Arve, vd för åbo handelskammare och fullmäktigeledamot för Samlingspartiet, är som väntat Samlingspartiets kandidat till stadsdirektörsjobbet i Åbo. Det här klarnade formellt under söndagskvällen när Samlingspartiets fullmäktigegrupp möttes.
Lauri Kattelus, stadsstyrelsens ordförande, säger att det var ett enkelt val i och med att Kari Häkämies och Ville Itälä på fredagen meddelade att de avstår från sina kandidaturer.
– Klart att det var en enklare diskussion att föra när enbart Arve och Jarkko Virtanen återstår. Av de här två är Arve den klart bättre kandidaten, den som kan förnya och föra Åbo i rätt riktning.
Uttalanden från Samlingspartiets medlemmar tyder på en viss irritation över att De gröna styrt valet genom att utesluta alla andra än Virtanen och Arve. Håller du med om att De gröna styrt?
– Det är klart att De gröna i egenskap av andra största parti har ett inflytande. Jag tycker inte de har ett för stort inflytande. Det har varit en öppen process, kandidater har intervjuats och nu återstår två.
De grönas fullmäktigegrupp möts också i kväll för att diskutera hur de tänker röster i stadsdirektörsvalet i fullmäktige den 16 oktober. Kattelus säger att man från Samlingspartiet inte varit i kontakt med De gröna under kvällen.
– De kommer säkert att föra en bra diskussion, säger Kattelus.
LÄS OCKSÅ: Direktörsval i Åbo blir svår räkneuppgift för Samlingspartiet

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter