Förflytta dig till innehållet

Nu är det klart när Kakola Spa öppnar – ”Det surrar i skallen och finns kvar att göra men jag är nöjd!”

Monica Forssell
En man som pekar på ett halvfärdigt duschrum.
På bilden visar Olli Ojala var snöduschen kommer att finnas. Bilden från en ÅU-artikel i oktober.

Nu är det klart: det underjordiska spaet på Kakolabacken i Åbo öppnar för allmänheten fredagen den 2 december. Det bekräftar Olli Ojala, styrelseordförande i familjeföretaget Kakola yhtiöt, för ÅU.

Redan på onsdagseftermiddagen den 30 november bjuds medierna in för ett dopp, och samma kväll har företaget ett internt evenemang i spaet.

Bygget har dragit ut på tiden. Den ursprungliga tanken var att det skulle öppna 2020, då hotellet öppnade, men bland annat pandemin och försenade materialleveranser sköt den planen i sank.

Är allt klart nu?

– Allt funkar i teorin. Vi har testat allt, men gör fortfarande finjusteringar. Det finns vatten i bassängerna och vi har bastat flitigt de två senaste veckorna, sedan gjort justeringar, och sedan bastat ännu mer, berättar Ojala.

Bland annat en del tavlor och golvmattor saknas ännu, konstaterar han.

– I morgon (fredag) levereras en hel del grejer, och en del får vi väl först på måndag. Det blir brått men på onsdagen ska det vara klart!

Är du nöjd?

– Just nu är jag mest stressad, men samtidigt mycket nöjd med hur slutresultatet blir. Nu känns det som timmarna, minuterna och sekunderna inte räcker till och det surrar i skallen. Men efter nästa vecka ska det väl lugna ner sig lite, skrattar Ojala innan han rusar iväg på en sen lunch.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter