Förflytta dig till innehållet

Nu är det klart: Fyrverkerier också i Pargas gästhamn på lördag

Fyrverkeriet blir av. Det klarnade i sista stund, men det blir fyrverkerishow i Pargas gästhamn också i år. ÅU-foto


Det lugnande beskedet för Kjell Gustafsson i Pargas gästhamn kom sent omsider under torsdagen. Fyrverkerishowen klockan 22 på lördag efter att fornelden tänts utanför Kalkholmen blir av.
I år är det en grupp på tio mindre företag som står för fiolerna till skillnad från tidigare år. De ändrade planerna betydde att tillståndsansökan skickades in strax innan deadline. Det ledde till en nervös väntan på besked.
Parmas underhåller i gästhamnen från klockan 20.00 framåt.

Föreningen tänder elden

Det är Munkvikföreningen som traditionellt står för själva fornelden i Pargas centrum som tänds på en flotte ute på Kyrkfjärden. Munkvikföreningen har varit med i forneldsfirandet i Pargas sedan traditionen började år 1992. Sedan 1994 har fornelden tänts i gästhamnen – och föreningen har alltid varit med på ett hörn. Det är man också i år.
– Vi ordnar en båtkavalkad från Sollidens camping genom Sundet till Kalkholmen, där den maskerade forneldsbäraren intervjuas och publiken får gissa vem det handlar om i år, berättar Mona Lehtonen som är ordförande för Munkvikföreningen.
I fjol tändes fornelden i Pargas av skådespelaren, regissören och manusförfattaren Daniela Franzell.
Vem årets forneldsbärare är klarnar senast klockan 21.30 på lördag i gästhamnen.
– Båtföljet startar från campingen klockan 20.45 och vi hoppas förstås att så många båtburna som möjligt tar tillfället i akt och åker med oss genom sundet. Vissa år har det varit flera båtar, andra år färre båtar, säger Lehtonen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter