Förflytta dig till innehållet

Noviastuderande från Ekenäs ingrep vid knivhuggning i Åbo, nu bjuden till slottet – ”En otrolig ära!”

Privat
Man håller ner misstänkt gärningsman.
Bild från en video av Paiwand Zahids ingripande i Åbo i augusti. Här håller han fast den misstänkte gärningsmannen.

Paiwand Zahid, som är uppvuxen i Ekenäs men nu studerar till sjukskötare vid Novia i Åbo, är bjuden till självständighetsdagens slottsbal i Helsingfors.

Inbjudan kom för ungefär en månad sedan berättar han när ÅU ringer upp.

– Jag blev helt chockad. Jag hade aldrig tänkt mig det här. Det är en otrolig ära och jag uppskattar det jättemycket. Jag kan inte riktigt beskriva det med ord.

En man i Åbo centrumPrivat
Paiwand Zahid.

Stoppade knivman

I inbjudan står ingen motivering, men man behöver knappats vara Sherlock Holmes för att räkna ut att inbjudan har att göra med att Paiwand Zahid i augusti brottade ner och stoppade en misstänkt knivman i Åbo centrum.

– Jo, jag tror förstås att det måste ha med det att göra. Det är fint att det uppskattas, och att det är okej att hjälp andra.

Inbjudan är för en person. Paiwand Zahid säger att det har varit så mycket med studier och jobb nu att han ännu inte riktigt hunnit förbereda sig för festligheterna den 6 december.

– Jag måste nog snart sätta mig ner och börja planera det.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter