Förflytta dig till innehållet

Novias sjöfartsutbildning en av de populäraste i Åbo

Ansökningstiden för den som vill studera vid yrkeshögskola eller universitet i höst gick ut på onsdagen. De populäraste utbildningarna i Åbo var socionom-, tradenom- och sjökaptensutbildningen.
I Vasa är ingenjör, el- och automationsteknik, socionom, tradenom samt ingenjör, maskin- och produktionsteknik efterfrågade utbildningar.
I Raseborg har byggmästare och ingenjör, byggnads- och samhällsteknik gått bra. I Jakobstad var musiker och musikpedagog samt formgivare inom grafisk design de mest efterfrågade utbildningarna.
Konkurrensen är hårdast till utbildningarna e-socionom flerform, socionom flerform i Åbo samt till barnmorska i Vasa. Dessa utbildningar har flest förstahandssökande per nybörjarplats.
Totalt har 2537 personer sökt till Novia.
Sökande kallas till urvalsprov som hålls i slutet på maj och i början av juni och resultatet av antagningen meddelas senast den 28 juni.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter