Förflytta dig till innehållet

Novia får donation av Valio

Novia fortsätter få donationer. ÅU-foto


Yrkeshögskolan Novia fortsätter sin framgångsrika medelinsamling för kampanjen Stöd framtidens kunskap. Nu är det Valio som donerar 25 000 euro.
Med donationen vill Valio försäkra sig om att det i Finland även i fortsättningen finns proffs inom områden som livsmedelsproduktion, produktutveckling och kommersialisering.
Valio har under åren anställt hundratals utexaminerade från yrkeshögskolor i landet.
– Det är fint att Novia erbjuder agrolog- och skogsbruksingenjörsutbildning på svenska. Yrkeshögskolorna utexaminerar kunnigt folk till hela livsmedelskedjan: till lantbruken, fabrikerna och produktutvecklingen. Valio ägs kooperativt av sina mjölkproducenter, och på många av Valiogårdarna talas svenska som hemspråk, speciellt längs kusten, säger Kari Aakula, vd för Länsi-Maito.
Rektor Örjan Andersson säger att Novia har ett nationellt ansvar för yrkeshögskoleutbildningen på svenska inom naturbruksområdet.
– Donationen stärker Novias utbildningsverksamhet och är mycket värdefull för högskolan och utbildningarna. Det skapas nya möjligheter till utveckling av naturbruksområdet via donationen.    Jag vill rikta ett varmt tack till Valio, säger Andersson i ett pressmeddelande.
Högskolans utbildningar inom naturbruk och miljöområdet finns i Raseborg. Där utbildas på svenska agrologer, skogsbruksingenjörer, samt på engelska miljöplanerare.
Studerande kommer från hela Svenskfinland till Raseborg.
Tidigare i år fick Novia 250 000 euro från Stiftelsen Eschnerska frilasarettet, och strax före jul fick yrkeshögskolan 100 000 euro av Louise och Göran Ehrnrooth Stiftelse. Alumnen Albert Ehrnrooth donerade 50 000 euro.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter