Förflytta dig till innehållet

Nötöbos danaarv går till Centralparken i Pargas

Danaarvet efter en Nötöbo ska användas till att utveckla Centralparken i Pargas. ÅU-foto Pargas stad har ansökt om att bygga en lek- och klätterställning i Centralparken för ett danaarv som staden fått efter Nötöbon Hans Lindblom. Lindblom avled den 29 september…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

10 kommentarer: “Nötöbos danaarv går till Centralparken i Pargas

 1. Tina Axen skrev

  För uppgörande av ett testamente måste man inte anlita en jurist. Det går alldeles utmärkt att skriva själv eller att anlita en lekman. Det som behövs är två vittnen som såklart inte har släktband till testatorn.

 2. Jan Vestland skrev

  Håller med dig Paul Lindberg men vanligt folk har inte råd med en jurist för att skapa ett testamente. Det räcker med att säga ordet jurist och så får man en faktura på 300€. Kan ju erkänna att jag vet inte om man måste anlita en jurist för testamentet men hur gör man annars?

 3. Paul Lindberg skrev

  Med testamente kan man utesluta alla snikna arvtagare inklusive staten undantaget
  bröstarvingar, som oberoende av testamente alltid har rätt till laglott, som är
  hälften av normal arvslott. Med andra ord uttryckt lönar det sig att upprätta testa-
  mente för var och en, som saknar bröstarvingar för att undvika ovannämnda situatuioner.
  Med hjälp av testamente kan snikna arvtagare göras besvikna….

 4. Tom Bergman skrev

  Litet bättre spelöga hos politiker och tjänstemän i Pargas skulle inte
  heller skada.

 5. Pekka Jansen skrev

  Det är så sant vad t.ex Stefan Jernström och Jan-Erik Karlsson skriver om Danaarvet efter Hasse.

 6. Stefan Järnström skrev

  Vi som tillbringat tid på Nötö kände nog alla Hasse. Nötö var viktigt för honom, han tillbringade så mycken tid han kunde på holmen i stugan han ärvt efter sina föräldrar. Tycker att det skulle vara självklart att man reder ut vad som kunde göras på en dana-arvgivares hemort, i synnerhet i det här fallet.istället för att slentrianmässigt slänga in ett beslut om hur arvet kan användas. Det görs mycket arbete av frivilliga att hålla Nötö samhälle levande. Där finns ju också ett verkligen unikt kapell som nog kräver underhåll.

 7. Göran Ek skrev

  Håller med Carita Eklund och skiv ett testamente oberonde om man har arvingar eller ej så att arv inte kan missbrukas. Bättre att något går till välgörenhet än att staten/myndigheter stjäl ett värdefullt arv.
  Renovera och bygg nya skolor istället för Centralparken och några svindyra designklätterställ. Det finns viktigare saker att få i skick.
  Höjden av svinaktighet och girighet att bara fara iväg med andras arv.
  Tydligen sniffar man kalkdamm i kaffebordet i Pargas-Pargas 🙂

 8. Kenneth Wilen skrev

  Hups hups kanske Nötöborna behöver det själv Centralparken tillräckligt utspökad fy skäms besluts fattare

 9. Tina Axen skrev

  Återigen blir man bestört. Områdesnämnderna ska utan vidare beredas möjlighet att ge utlåtande om vart de eventuella pengarna styrs. Min absoluta åsikt är att den avlidnas hemort bör prioriteras. Dessutom är det enligt min syn på saken ingen operativ sak utan beslutet ska fattas av de förtroendevalda och inte ev tjänstemännen. Och tjänstemännen verkställer det som de förtroendevalda besluter. Så ska det vara. Och inget annat. Denna arrogans och nonchalans är rentav bedrövlig! Hoppas att Holmbergs åsikt skrivs in i förvaltningsstadgan.

 10. Carita Eklund skrev

  Uppmana vänner och bekanta att skriva testamente! Pargas stads tjänstemän vet inte vad som önskas eller behövs ute i bygden och eftersom de i huvudsak rör sig i Pargas Centrum ser de användning för pengarna där. All satsning på barn och unga lönar sig för staden, de tänker inflyttare och skattepengar vilket är bra! Vi som inte bor i Pargas Centrum behöver hjälpa dem att se vad som behövs på andra ställen men tills vi hinner med det är testamnterad kvarlåtenskap enda garantin för att pengarna kommer närmiljön till gagn.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *