Förflytta dig till innehållet

Nötö och Jurmo får nya planer med hjälp av Aalto-studerande

Nötö.


Tredje årskursens landskapsarkitektstuderande från Högskolan för konst, design och arkitektur vid Aalto-universitetet gör upp i höst byaplaner och strandplaner för Nötö och Jurmo. Arbetet utförs på uppdrag av Pargas stad.
Byaplanerna och strandplanerna görs upp som bakgrundsmaterial för kommande arbete med delgeneralplanen. Syftet med planerna är att ge anvisningar och riktlinjer för områdesanvändningen och sätta upp konkreta mål för olika verksamheter, byggande, byggnadssätt och landskapsskötsel.
Som en del av kursen ordnas ett fältbesök på öarna den 5–7 oktober. Då kommer landskapsarkitektstuderandena tillsammans med sina lärare till Nötö och Jurmo för att bekanta sig med öarna och kultur- och naturmiljön samtidigt som de har möjlighet att träffa lokala invånare, fritidsboende och andra aktörer för att höra deras åsikter om utvecklingsbehoven och framtiden i yttre skärgården.
Byaplanerna och strandplanerna blir färdiga i december 2017.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter