Förflytta dig till innehållet

Norskt rederi vann upphandling av Insjöfinlands färjetrafik – tar över på 12 pass från 2025

Det norska rederiet Torghatten Nord AS lämnade in det förmånligaste anbudet för landsvägsfärjetrafiken på de 12 färjelägena i Insjöfinland. Torghattens anbud var knappa 69 miljoner euro förmånligare än Finlands färjetrafik…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Norskt rederi vann upphandling av Insjöfinlands färjetrafik – tar över på 12 pass från 2025

  1. Jan-Erik Karlsson skrev

    Lite överraskande är nog detta.NTM-centralen har i flera år informerat om att det inte funnits så stort intresse av olika aktörer att bjuda på deras offertar av färj o förbindelsebåts trafik,de har ju dessutom konkurrensutsatts så att de passat Finnferries befintliga tonnage!?Har i mitt stilla sinne börjat acceptera detta o tänkt om det inte finns intresse,så är de väl lika bra att de (statliga) bolaget erbjuder tonnaget o trafiken o man börjar bjuda ut driften,för att kunna hålla sig inom EU :s konkurrenslagstiftning.Detta vänder nu upp o ner på allting!det är nog stort om den totala budgeten är på 280 milj o differensen är nästan 70 milj??Varför gav Finnferries en så mycket dyrare offert??

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter