Förflytta dig till innehållet

Norrskata- och Houtskärsbor rasar över försämrad färjetrafik — "Skolbarnens restid hålls inte längre inom lagens gränser"

Emil och Julia Norrgård bor på Norrskata och går i skolan i Korpo. foto: Privat Nästa vinter måste Houtskärs- och Norrskataborna dela på en färja i…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Norrskata- och Houtskärsbor rasar över försämrad färjetrafik — "Skolbarnens restid hålls inte längre inom lagens gränser"

 1. Solveig Sjöberg-Pietarinen skrev

  Det måste finnas ett bättre alternativ än att göra trafiken ännu sårbarare för dem som redan har det svårast. Vad händer när den enda färjan går sönder?
  Tänk om NTMtjänsteandarna bättre skulle sätta sig in i skärgårdsbornas situation i stället för att läsa sig blinda på statistik. Tänk om man började förbättringarna i den yttersta ändan av skärgårdsvägen.
  Tänk om NTM!!

 2. Maria Abrahamsson skrev

  Ytterligare en åtgärd för att tömma skärgården på bofast folk. Måste kännas bittert för dem som kämpar emot. Hur ide- och initiativrika de än är (och mångkunniga har ju skäriborna alltid varit) så kommer åtstramningsbesked efter varandra: skolor, hälso- och sjukvård, tandvård, banker…
  Skulle Leander-pengarna göra större nytta om de gavs NTM-centralen/Finferries i detta fall, stenhårt villkorade förstås. Eller vore det bättre att NTM/Finferries gav, oprutat, de pengar som är budgeterade till denna färjetrafik till ortsborna att sköta den som är bäst för dem? Naturligtvis är det inte enkelt men nog borde det finnas alternativ till denna strypsnara.

 3. Kenneth Wilen skrev

  Skit tidning samt kungörelsen behöver inte komma till mig när avtalet är dlut

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter