Förflytta dig till innehållet

Nordkalks ordförande von Rettig lämnar sin post – nya styrelsemedlemmar värvas från Metso och Wärtsilä

Nordkalks dagbrott i Pargas.

Nordkalks dagbrott i Pargas.


Tomas von Rettig, vd för Rettig Group, lämnar posten som styrelseordförande för Nordkalk. Matts Rosenberg, operativ chef på Rettig Group tar över positionen.
Rosenberg har varit styrelsemedlem sedan 2016 och har över 10 år av erfarenhet från styrelsearbete i finländska företag. Nordkalk är ett av Rettig Groups portföljbolag.
Samtidigt utnämns João Ney Colagrossi (född 1955) och Raimo Lind (född 1953) till nya styrelsemedlemmar.
Colagrossi är metallurgiingenjör med inriktning på handel och företagsstyrning. Han har arbetat i ledande uppgifter på Metso och dess föregångare sedan 1990, senast som ansvarig för Metso Minerals affärsverksamhet.
Lind är styrelseproffs med erfarenhet från bland annat Elisa och Nokian Renkaat. Under största delen av sin karriär har han arbetat för Wärtsilä, senast som ekonomidirektör och vice vd.
I Nordkalks styrelse sitter nu förutom Rosenberg, Colagrassi och Lind också Thomas Landell och Tomas Ölander.
Nordkalk är  enligt sitt pressmeddelande norra Europas ledande producent av kalkstensbaserade produkter, med en omsättning på 304 miljoner euro. Företaget sysselsätter cirka 1 000 personer.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter