Förflytta dig till innehållet

Nordiska rådets prisutdelning sker digitalt

Shutterstock/SPT
Nordiska flaggorna på rad.
Nordiska rådets prisutdelning sker i år som en speciell tv-produktion som ska kunna ses i hela Norden. Foto: Shutterstock

Nordiska rådet låter inte coronaviruset stoppa årets prisutdelning. I år blir det en digital prisfest som kan ses i hela Norden.

— I år har vi alla fått ställa om på grund av covid-19 och det gäller även Nordiska rådets prisutdelning 2020. I år genomförs den på distans under en speciell tv-sändning, säger Silja Dögg Gunnarsdóttir, Nordiska rådets president, i ett pressmeddelande.

Varje år delar Nordiska rådet ut fem priser för att uppmärksamma de nordiska ländernas litteratur, språk, musik, film och nytänkande insatser för miljön. Islands delegation är värdar för årets prisutdelning.

I år är 51 verk, initiativ och konstnärer nominerade till Nordiska rådets fem priser. De fem vinnarna tar emot prisstatyetten Nordlys och 350 000 danska kronor. Från Finland är till exempel Monika Fagerholm nominerad till litteraturpriset med romanen Vem dödade Bambi?

Prisutdelningen ordnas de 27 oktober.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *