Förflytta dig till innehållet

Njut, med hull och hår

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Sommaren är äntligen här!

Den tid på året då dagarna blir längre, solen skiner starkare och luften fylls av doften av blommor och grillad mat.

Det är en tid att njuta av, att koppla av och att låta sig uppslukas av livets enkla glädjeämnen.

Men ibland kan tanken på att visa upp sig i sommarkläder och bikini få oss att känna oss osäkra över våra kroppar.

Vi lever i en värld där skönhetens ideal ständigt förändras och pressen att se ut på ett visst sätt lätt känns överväldigande.

Vi bombarderas dagligen med bilder av kvinnor som ser ”perfekta” ut enligt samhällets normer. De har smal midja, perfekt hud, fylliga läppar och proportionerliga kroppar.

Dessa bilder kan få oss att ifrågasätta vårt eget utseende och känna att vi inte är tillräckligt vackra eller attraktiva.

Men vet du vad: När du träffar en människa så kommer den personen först och främst minnas hur du fick hen att känna sig. Hade ni ett trevligt samtal? Inte är det någon som minns hur din mage ser ut!

Och ska du ta en fika på stan med en god vän, inte är det nu den perfekta magen som bjuds ut på fika, utan det är du och hela din härliga personlighet!

Vi måste sluta sträva efter yttre perfektion och istället fokusera på att vara friska, glada och att sprida positiv energi. Det är vårt självförtroende, vår inre skönhet och vår förmåga att älska oss själva som verkligen räknas.

Så sluta lägga så mycket tid och energi på att klaga över dina ”brister”. Istället, omfamna dem!

Var stolt över varje litet ärr, varje rynka och varje kurva. De är bevis på att du har levt och att du är en unik individ.

Du är vacker precis som du är, och ingen annan kan vara dig bättre än du själv.

Så nu när sommaren kommer, ta tillfället i akt att njuta av allt det fantastiska den har att erbjuda. Ta långa promenader i solnedgången, bada i havet, är god mat och skratta med vänner och familj.

Låt inte rädslan för att inte passa in i samhällets skönhetsnormer hindra dig från att leva ditt bästa liv, med hull och hår!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter