Förflytta dig till innehållet

Nio nya fall av coronaviruset i Finland — inget av dem i Åbo

En hand håller i ett provrör

Nio nya positiva test av coronaviruset. ÅU-foto


Under det senaste dygnet har nio nya fall av coronaviruset bekräftats i Finland, uppger Institutet för hälsa och välfärd på måndagen.

Det innebär att sammanlagt 8 086 personer i landet hittills bekräftats smittade av viruset.
I Åbo, S:t Karins, Pargas, Kimitoön, Reso och Nådendal har det sedan söndagen inte uppdagats nya fall. I Lundo har däremot ett nytt fall upptäckts. Det betyder att det i Lundo nu finns 6 fall av coronasmitta.
Ytterligare ett dödsfall har skett sedan i fredags, vilket innebär att sammanlagt 336 personer i Finland mist livet på grund av covid-19.
På sjukhus runtom i landet vårdas 10 coronadrabbade personer. Av dem behöver 1 intensivvård.
Mängden nya smittfall som nu uppdagas i Finland anses vara förhållandevis liten. Utvecklingen under de tre senaste veckorna beskrivs som jämn, men hälsomyndigheterna följer noga med epidemiläget.
Av alla de smittade i Finland uppskattar institutet att omkring 7 200 redan har tillfrisknat, vilket motsvarar närapå 90 procent.
Uppgifterna baserar sig på antalet rapporterade fall som det inte har kommit några nya coronarelaterade uppgifter om inom tre veckor efter att smittan konstaterats.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter