Förflytta dig till innehållet

Nio bussturer mellan Pargas och Åbo och två skärgårdsturer indragningshotade från hösten – ”Våra anslag räcker inte till”

Arkiv/Jacob Hjortman
en vitgrön buss vid en busshållplats
Från och med hösten riskerar en busstur mellan Korpo och Åbo samt vice versa falla bort. Sommarens tidtabeller berörs inte.
Närings-, trafik- och miljöcentralen i Egentliga Finland gick i eftermiddags ut med budet om ett sparbehov på 1,6 miljoner euro i busstrafiken i Egentliga Finland och Satakunta från och med…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Nio bussturer mellan Pargas och Åbo och två skärgårdsturer indragningshotade från hösten – ”Våra anslag räcker inte till”

  1. Malin Eriksson skrev

    Det är mycket bra med en busstur via Kuppis tågstation. Den kunde gärna vara synkroniserad med tågförbindelserna. Då det är bara en tåglinje som går från Kuppis torde det inte vara omöjligt att justera så att också en med bagage eller rullator kunde räkna med att hinna – utan att vara en timme i förtid på stationen.

  2. Ted Bergman skrev

    Dags för skattemyndigheterna att inse att bussar inte fungerar och att de borde friare börja godkänna reseavdrag med bil. Att i praktiken ändå måsta ha egen bil men att vara den som subventionerar dessa bussturer är inte hur det borde fungera i ett rättsamhälle i västvärlden.

  3. Kari Niemi skrev

    Den här snabbturen 802 är tydligen så snabb att inte passagerarna hinner med den=jag har mött bussturen många gånger o inga människor?Ändra varannan sk. normal Pargasbuss ti kör från St.Karins via Krossi o motorvägen ti Kuppis osv.Längs Nylandsvägen kör nog tillräckligt med bussar ändå?Lite planering o fundering behövs före man kommer ut i tidningen med sådant här!Tycker Kari Niemi

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter