Förflytta dig till innehållet

Nicole Stambej och Tobias Larsson belönas för engagemang för sexuella minoriteter

Priset finns till för att lyfta fram personer, projekt eller instanser som på ett betydande sätt jobbat för mångfald, mänskliga rättigheter, fördomsfrihet och sexuella minoriteters och könsminoriteters rättigheter, främst inom Svenskfinland. Foto: Regnbågsankan


Föreningen Regnbågsankan har tilldelat Nicole Stambej och Tobias Larsson priset Guldankan 2018.
Stambej och Larsson tilldelas priset för sitt betydelsefulla arbete för svenskspråkiga HBTIQA+ -ungdomar i huvudstadsregionen.
Nicole Stambej är ungdomsarbetare vid Helsingfors stad och Tobias Larsson arbetar som bibliotekspedagog vid Esbo stad.
Föreningen Regnbågsankan konstaterar att Stambej och Larsson har fungerat som pionjärer, eldsjälar, vägvisare och trygga vuxna inom Helsingfors stads ungdomstjänsters regnbågsverksamhet Ung pride, som startade 2015 och som sedan i fjol fungerar som en etablerad del av aktivitetscentret Happi.
I motiveringen till priset konstaterar föreningen att Stambej och Larsson tillsammans inspirerat och bidragit till många ungas identitetsarbete, ökade självkänsla och utveckling av kreativitet och förmågor.
– Med Guldankan vill vi tacka dem för deras insats och samtidigt uppmuntra andra kommuner att understöda den här formen av verksamheter, som ett sätt att främja HBTIQA+ -ungdomars hälsa, säger Anders Huldén, som är vice ordförande för Regnbågsankan.
Ari Sundberg/SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter