Förflytta dig till innehållet

Nick’s food design nära konkurs – sista hoppet är glutenfri mecenatkampanj

Emma Strömberg
Konceptet med glutenfri mat fungerade utmärkt för krögarna Niklas och Eva Halenius – men under coronaåret har det varit tungt.
Åborestaurangen Nick's food design har, som de flesta andra inom restaurangbranschen, drabbats hårt av coronaåret. Nu har ägarparet Eva och Niklas Halenius startat en kampanj för att rädda företaget från ruinens brant. Målet är att samla ihop 50 000 euro, som är den summa som paret…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “Nick’s food design nära konkurs – sista hoppet är glutenfri mecenatkampanj

  1. Johan Gräsbeck skrev

    Företaget (eller rättare sagt fiman?) gjorde ju konkurs redan ifjol eller så. Ägaren var dock på Skatteförvaltningens listan över 100 personer som tjänade mest i regionen. Sedan fortsatte man på samma plats som om inget hade hänt.
    Har konkurslagstiftningen ändrats, eller borde ÅU kanske göra ett reportage om hur man ska göra en ”smart” konkurs. Det finns ju andra exempel från Åbo där företaget går under, skulder försvinner magiskt och mitt i allt finns ett nytt företag (med gamla ägare) på samma verksamhetsställe. Det talas om ”bekvämlighetskonkurser” i branschen.
    Som exempel kunde nämnas skandalen kring Turun teknologiakiinteistöts restaurangpartner Manu ifjol.
    Skulle säkert vara intressant läsning för många företagare i dessa osäkra tider.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter