Åborestaurangen Nick's food design har, som de flesta andra inom restaurangbranschen, drabbats hårt av coronaåret. Nu har ägarparet Eva och Niklas Halenius startat en kampanj för att rädda företaget från…
Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare.
Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla
Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben.
En kommentar: “Nick’s food design nära konkurs – sista hoppet är glutenfri mecenatkampanj”
Johan Gräsbeck skrev
Företaget (eller rättare sagt fiman?) gjorde ju konkurs redan ifjol eller så. Ägaren var dock på Skatteförvaltningens listan över 100 personer som tjänade mest i regionen. Sedan fortsatte man på samma plats som om inget hade hänt.
Har konkurslagstiftningen ändrats, eller borde ÅU kanske göra ett reportage om hur man ska göra en ”smart” konkurs. Det finns ju andra exempel från Åbo där företaget går under, skulder försvinner magiskt och mitt i allt finns ett nytt företag (med gamla ägare) på samma verksamhetsställe. Det talas om ”bekvämlighetskonkurser” i branschen.
Som exempel kunde nämnas skandalen kring Turun teknologiakiinteistöts restaurangpartner Manu ifjol.
Skulle säkert vara intressant läsning för många företagare i dessa osäkra tider.
Kommentarer
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Företaget (eller rättare sagt fiman?) gjorde ju konkurs redan ifjol eller så. Ägaren var dock på Skatteförvaltningens listan över 100 personer som tjänade mest i regionen. Sedan fortsatte man på samma plats som om inget hade hänt.
Har konkurslagstiftningen ändrats, eller borde ÅU kanske göra ett reportage om hur man ska göra en ”smart” konkurs. Det finns ju andra exempel från Åbo där företaget går under, skulder försvinner magiskt och mitt i allt finns ett nytt företag (med gamla ägare) på samma verksamhetsställe. Det talas om ”bekvämlighetskonkurser” i branschen.
Som exempel kunde nämnas skandalen kring Turun teknologiakiinteistöts restaurangpartner Manu ifjol.
Skulle säkert vara intressant läsning för många företagare i dessa osäkra tider.