Förflytta dig till innehållet

Vi blir allt fler – åu.fi växer så det knakar!

Chefredaktör Tom Simola och webbchef Monica Forssell. Foto: Fredrik Häggman


Åbo Underrättelsers webbplats blir allt populärare.
I november 2017 förnyades webbplatsen åu.fi, och sedan dess har antalet läsare per månad mer än trefaldigats.
I november hade åu.fi över 1 miljon sidvisningar.
– Vi slutar inte där utan siktar på fortsatt tillväxt. Målsättningen är att åu.fi ska vara den plattform som alla svensk- och tvåspråkiga i Åboregionen vänder sig till för de färskaste nyheterna, säger ÅU:s chefredaktör Tom Simola.

Visst följer du ÅU på Instagram?


Det ökade intresset för ÅU på webben märks också på tidningens kanaler i sociala medier, som Instagram, Twitter, Facebook.
Allt fler läsare kommenterar och diskuterar ÅU:s nyheter.
– Vi har jobbat hårt med webbsatsningen och det är verkligen roligt att se arbetet bära frukt. Läsarkontakten är värdefull för oss, eftersom vi vill vara så inkluderande som möjligt i vår nyhetsbevakning, säger ÅU:s webbchef Monica Forssell.

Onlineläsarna är inte bara fler än förr – de läser också mer på webbplatsen.
– Vi hoppas att det alltid finns någonting på vår sajt som intresserar. Och det skulle man tro, eftersom vi publicerar i genomsnitt 30 nya artiklar varje dag, allt från nyheter, reportage och notiser till ledare, insändare och sportreferat. ÅU är utan tvivel den mångsidigaste nyhetssajten på svenska i Åbo och Åboland.
Med Simolas ord håller man på att gå från ”deadline till online”. Tidningen strävar efter att ha ett jämnt flöde med nyheter från tidigt på morgonen till sent på kvällen.
– Har man laddat ner nyhetsappen och har push-notiserna påslagna så kan man vara säker på att man inte missar vad som händer i regionen.
Onlinestrategin betyder inte att pappersprodukten lider – tvärtom, säger Simola.
– Pappersläsarna är fortsättningsvis en mycket stor och viktig kundgrupp. Det handlar om skilda kanaler som inte utesluter varandra.
– Allt som kommer i papperstidningen publiceras inte nödvändigtvis på webben, och vice versa. Allra mest får man ut om man använder båda, inflikar Forssell.

Dela artikeln

En kommentar: “Vi blir allt fler – åu.fi växer så det knakar!

  1. Paul Lindberg skrev

    Bästa bevakningen av lokalnyheterna i Åboland.
    Fortsätt i samma stil!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter