Förflytta dig till innehållet

New age-ritual utfördes bland personal vid Åbo Akademi

Vetenskap fick ge vika för andlighet när personal vid Åbo Akademi försökte driva bort negativ energi med saltkristaller.

Inom new age-rörelsen är det vanligt att utföra olika ritualer. En av dem är att placera ut kristaller.
Den biträdande professorn i genusvetenskap vid Åbo Akademi placerade tillsammans med några i personalen ut saltkristaller i personalens rum för att driva bort negativ energi, skriver Turun Sanomat.
Åbo Akademis rektor Mikko Hupa bekräftar för SPT att han känner till fallet, men vill inte kommentera ritualen mer än vad han och fakultetens dekanus har kommenterat till Turun Sanomat.
– Vi känner till vad som har skett, och har diskuterat det med de berörda parterna. Det är frågan om att några i personalen på eget initiativ har försökt förbättra arbetsklimatet. Metoden som de valde var tyvärr dålig och motsvarar inte Åbo Akademis ståndpunkt. Det har vi gjort klart för de berörda parterna, säger Hupa till TS.

Dela artikeln

0 kommentarer: “New age-ritual utfördes bland personal vid Åbo Akademi

  1. Göran Ek skrev

    Vad har New Age och genusvetenskap gemensam?
    Jo, båda är nonsens vetenskap.
    Däremot kan New Age vara en del av religionvetenskap precis som islam, kristendom, asa-tro… men genusvetenskap hör inte hemma i ett seriöst universitet. Genusvetenskap är bara ett annat ord för negativ feminism.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter