Förflytta dig till innehållet

Nej till spårvagn kan knäcka Åbostyre – här är de andra svåra frågorna för den politiska hösten

Lucas Ekblad
Fyra kvinnor står runt ett högt bord
Åbo stads ledning. VF:s Mirka Muukkonen har varit biträdande borgmästare med ansvar för välfärden sedan den 1 augusti, då De grönas Elina Rantanen fick stadsmiljön som sitt ansvarsområde medan SDP:s Piia Elo fortsätter att ansvara för fostran och bildning. Borgmästaren Minna Arve längst till höger.
En tuff höst väntar i Åbopolitiken. Politikerna i stadsfullmäktige ska inte bara fatta beslut om staden ska gå vidare med spårvagnsplaneringen eller inte. Också det enorma locket över motorvägen, som…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Nej till spårvagn kan knäcka Åbostyre – här är de andra svåra frågorna för den politiska hösten

  1. Jarno Salonen skrev

    Locket ska stå från Kuppis järnvägsbron mot Helsingfors. If-kontoret syns där längst ner i vänstra hörnet.

    Det är 0% chans att detta förverkligas ifall SDP-töntarna faller spårvägen. Kedjereaktion i alldeles värsta fall skulle det vara. Hoppas att förnuftet segrar. Åbo är framtidens vinnare och nu gäller det äntligen att satsa stort för ungarnas skull. För länge har våran stad underpresterad.

  2. Lindholm Ola skrev

    Jag förstår inte visionsbilden på ”locket” som skall binda ihop Kuppis med Österås. Finns det alls någon av de nuvarande byggnaderna med på bilden? Från vilken riktning är denna bild konstruerad? Jag ser heller inget lock?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter