Förflytta dig till innehållet

Nej till skattehöjningar, ja till högre flyktingkvot – så lyder budskapet från Svenska riksdagsgruppens sommarmöte i Nagu

Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson och Svenska riksdagsgruppens ordförande Anders Adlercreutz deltar i sommarmötet i Nagu. Arkivbild.
Budgetfrågor, social- och hälsovårdsreformen och läget i Afghanistan. Det är ämnen som står på agendan då Svenska riksdagsgruppen samlas till sitt årliga sommarmöte. Det två dagar långa mötet ordnas i…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Nej till skattehöjningar, ja till högre flyktingkvot – så lyder budskapet från Svenska riksdagsgruppens sommarmöte i Nagu

 1. Libbe Sumelius skrev

  ”Vårdarbetet måste göras mer attraktivt” säger ni, och nämner inte ens lönen!!?
  Den, om någon, måste vara konkurrenskraftig!
  Det kostar, ja, men börja och jobba mot högre lön nu, annors är det osäkert om det finns nån som tar hand om er/oss när vi behöver sjuk- eller åldringsvård. För att inte tala om barnvård. Eller lärare till våra barnbarn/barn. Dvs. De som jobbar i ”kvinnoyrken” (förfärligt uttryck) börjar lessna. Att jobba för mindre lön i ett yrke som en som jobbar i ett välbetalt ”mansyrke” ALDRIG skulle göra.
  Jag minns att jag en gång frågade en politiker varför inte vårdpersonalens löner kan höjas till samma nivå som tex männens.
  ”Nej”, sa han (!), ”det kommer aldrig att ske, samhället bygger på det här systemet, och har inte råd med något sådant.
  Nu undrar jag om samhället har råd med att låta bli att ändra på det systemet.
  Som en som vistas mycket i Norge ser jag att invandring inte är hela lösningen på problemet! Idag jobbar många i Norge med högre lön, för firmor som, för dyra pengar, hyr ut vårdpersonal när kommunerna är i helkris. Det blir dyrt det! Samma trend har slagit rot i Finland. Så sluta skriva vackra ord om ”attraktivt” och ta tag i problemet där det är – så sikt!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter