Förflytta dig till innehållet

Nej till invandringsavtal

GCM står för ”Global Compact For Migration” och är ett möjligen livsfarligt kontrakt som det är meningen att alla länder skall underteckna den 10.12 2018.
På Yles text-tv den 31.10 skrevs följande: ”Österrike tänker inte underteckna kontraktet meddelar förbundskansler Sebastian Kurz samt vice-Kansler Heinz-Christian Strache. Österrike anser att kontraktet minskar landets självbestämmanderätt”.
Dessutom är man rädda för att den helt utplånar skillnaden mellan den lagliga och olagliga invandringen, liksom även skillnaden mellan arbetsrelaterad invandring och asylinvandring.
Strache säger att ”invandring är inte och får inte vara en mänsklig rättighet.”
Nu vet vi att minst följande länder inte kommer att underteckna detta kontrakt: USA, Australien, Österrike, Schweiz, Danmark, Israel, Polen, Kroatien, Ungern, Tjeckien, Slovakien, Estland, Lettland, Litauen, Bulgarien. Finland borde inte heller göra det! En herreman från Utrikesministeriet, Renne Klinge, har i Ilta-Sanomat 29.10 försvarat det att Finland bör underteckna, men undertecknad anser att herren pratar i nattmössan i egen sak.
Nisse Wikman
Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter