Förflytta dig till innehållet

Natomedlemskap vore ett självmord

Åbo Underrättelsers logo

EU är det romerska riket i modern förpackning. Tyska Kanslern Konrad Adenauer (1949-1963) hade en snillrik idé i tiden hur man kunde erövra hela Europa genom skicklig diplomati utan höja ett enda vapen. Och tillsammans med hans kristliga kollegor Alcide De Gasperi och Robert Schuman kan man säga att de lyckades över förväntan.

Lite på samma sätt fungerar Nato, de framstår aldrig som den attackerande parten, trots detta piskar dom upp stämningen överallt på jorden, såsom nu i Ukraina. EU, Nato G7 har nu över 10 års tid svartmålat och demoniserat Putins Ryssland, och det är ingen slump det ingår i deras långsiktiga planer.

Nato spelar ett väldigt smutsigt diplomatiskt spel. Man kan likna deras fanatiska intresse för Ukraina såsom George W Bush/Tony Blair genomdrev sin kampanj mot Saddams förstörelsevapen i Irak. Fann dom några vapen?

Lite samma sak gäller det med Ukraina. Nato tillsammans med USA är väldigt hungriga på att få testa ut sina arsenaler vid den ukrainska gränsen.

Var väldigt alerta om det rapporteras om ”bombningar vid gränsen”, tro inte ett enda ord vad som rapporteras. Sannolikheten är väldigt stor att ukrainska helikoptrar bombar sina egna tanks och därmed försöker rycka in Ryssland till i ett ställningskrig. På detta vis framstår Nato återigen som den store frälsaren i nöden.

Allt sedan Balkankriget på 90-talet har Nato sakta men säkert förändrats till en aggressionspakt. Vill vi vara med i sådan blodig organisation?

Natoreliken står inte för progress och liberation som gemene man tror, nej långt ifrån, deras transpiration är snarlikt noll. Ingen vet vad de smor för planer.

Varför tror ni amiralen Kay-Achim Schönbach fick avgå direkt efter att sanningen slant ut vid en konferens i New Delhi? Det blev för känsligt. Politiker faller som käglor om är Natokritiska, den allmänna Natovänliga opinionen får inte rubbas.

Natogeneralerna hungrar efter den långa finska gränsen mot Ryssland. Släpper vi in dom vore det rena självmordet för Finland mätt från alla håll och kanter.

En ekorre skall inte reta en björn.

Läget såsom det är nu är egentligen det optimala för Finland. Låt regeringen förhandla låt oss vara inbjudna hedersgäster vid borden utan att behöva betala för fiolerna. Blir vi attackerade får vi till och mer sympati och stöd än om vi vore medlemmar.

Nej, vilken jäkla tur att Finland inte är ett Natoland nu, i detta konflikthärjade Ukraina.

Dela artikeln

En kommentar: “Natomedlemskap vore ett självmord

 1. Paul Lindberg skrev

  Sanningen är alltid det första offret i ett krig, men det gäller nog alla parter, inte enbart
  NATO och USA & Co. ”En ekorre skall inte reta en björn”, stämmer också, likaså bluffen
  Bush / Blair angående kärnvapen i Irak. Resten av insändaren kan lämnas åt sitt eget
  värde som rena rama fantasiprodukter för att inte säga nonsens…..Trots allt smakar ändå
  ”NATO-kakan” genom att sitta som hedersgäster vid borden utan att behöva ”pröjsa”!!!
  Oh, my Lord!!! Alliansfrihet kombinerat med en stark och trovärdig försvarsmakt i gott
  samarbete med likaså alliansfria Sverige torde vara den bästa garantin för vår säkerhet
  och självfallet goda relationer till alla övriga oberoende NATO-medlemmar eller inte….

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter