Förflytta dig till innehållet

Närmare tusen Jehovas vittnen till Pargas i sommar

ÅU-foto
ett hus

ÅU-foto

Pargas idrotts- och ungdomsgård. ÅU-foto


Närmare 1 000 svenskspråkiga Jehovas vittnen från hela Finland och många från Sverige kommer att samlas till en så kallad regional sammankomst i PIUG vid månadsskiftet juni–juli.
Temat för sammankomsten 29.6–1.7 är ”Var modiga!”. Själva sammankomstprogrammet kommer till stor del att framföras som tal och intervjuer. Dessutom kommer både video och multimedia att användas flitigt.
Det här är första gången som en regional sammankomst hålls i Pargas. Förberedelserna inför sammankomsten har pågått i ungefär sex månaders tid.

Kampanj inleds

Innan sammankomsten startar en kampanj för att bjuda in allmänheten, främst i Åboland men också i övriga delar av Svenskfinland.
Vittnen från Österbotten, Åland och Nyland kommer att hjälpa till med att inbjuda i Pargas och Åbo med omnejd. Förutom denna sammankomst i Pargas kommer regionala sammankomster på svenska också att hållas i Sundsvall, Stockholm och Malmö på den svenska sidan.

Jehovas vittnen i Finland
Rörelsen kom till Finland år 1910.
Enligt statistikcentralens uppgifter fanns det 18 286 Jehovas vittnen i Finland år 2015.

Jehovas vittnens rikets sal i Pargas såldes i slutet av 2016 till staden. Medlemmarna från Pargas samlas numera i S:t Karins.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *