Förflytta dig till innehållet

När väggen kommer emot!

De flesta människorna har en hög arbetsmoral och vill göra ett bra arbete, samt känna stolthet när ett projekt lyckas. Också de som jobbar i fabriker känner en stolthet för sin arbetsinsats och när det går bra för arbetsgivaren, fast deras insats ofta är en liten del i det stora hela.
Att företagarna är glada när företagen går bra är självklart och att nyckeln till framgången oftast är en välmående personal, är de flesta arbetsgivarna medvetna om.
I en stor organisation, som till exempel en kommun eller ett stort företag som till exempel Meyer Werft (där min vän arbetar), är det viktigt att man har en tydlig uppgiftsbeskrivning och ett tydligt ansvarsområde för att verksamheten ska fungera optimalt.
Inom en kommun finns det många sektorer och ansvarsområden och då är det extra viktigt med en tydlig organisation, med tydliga ansvarsområden och uppgiftsbeskrivningar.
Tyvärr så har vi haft problem i min hemstad Pargas, med dåligt skötta byggprojekt och med brister i ledarskapet.
Nu hoppas jag att stadens strategiarbete, som pågår och kontinuerligt evalueras, ska bära frukt och råda bot på de ovannämnda problemen.
Pargas är en skärgårdsstad som behöver vind i seglen.
Tillsammans kan vi!
Kyösti Kurvinen
SDP
Fullmäktigeledamot i Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *