Förflytta dig till innehållet

När studiestödet kommer köps det forell, innerfilé och läppstift

SPT

Dagen då studiestödet betalas in på studerandenas konton är det fest.
Studiestödet betalas ut i början av månaden och då köps det bland annat läppstift, tvättmedel, innerfilé, ekologiska ägg, forell och kålrot.
Det är K-gruppen som undersökt studerandenas köpvanor genom att granska vad de kunder som gått med i det särskilda plus-program för studerande som gruppen erbjuder.
— Det märks att pengarna ofta är slut i slutet av månaden. Då köps det nudlar, grönsakskonserver, kål och snabbkaffe. Samtidigt laddar studerandena upp med munvatten och rosor inför festerna i månadsskiftet, berättar K-gruppens kundchef Outi Nylund.
Andra produkter som inhandlas i slutet av månaden är rödbeta, preventivmedel, korv, rågbröd, havregryn samt kex utan fyllning eller glasyr.
Och förutom lax och innerfilé i början av månaden, köper studerande gärna vindruvor, parmesan, jordgubbar, klyftpotatis, fyllda kex och batterier när det finns mera pengar på kontot.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *