Förflytta dig till innehållet

När politikens roll ökar minskar sakkunskapen

  Då en politiker efter nio perioder i fullmäktige säger att beslutsmaskineriet har kapsejsat, finns det orsak för kommuninvånarna att bli oroliga. När hobbypolitiker tar en stor roll i verksamheten ökar riskerna för misstag. Största delen av de uppgifter som kommunerna ordnar för sina invånare…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova 1 månad för 1€*

Redan prenumerant?

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

Dela artikeln

En kommentar: “När politikens roll ökar minskar sakkunskapen

  1. Ted Bergman skrev

    Otydlig strategi och handlingar, dvs beslut lösryckta från strategi, då blir det politik ner på operativ nivå i många ärenden. Samtidigt så gör man hellre så att man blandar sig i ärendena på operativ nivå än det ex en styrelse borde göra, byta ut den operativa ledningen som musslyckats förmedla och arbeta enligt gemensamt övwrenskommen strategi. Visserligen verkar just Kimitoön ha utmaningar mellan politiska partierna men då måste bara strategin vara bättre, ex besluta om kommunen är tillväxt kommun eller erkänna nederlaget och göra en downsizing strategi. Nyckelroll för detta är kommunledningen och har man inte fört en bra strategi till fullmäktige så behöver fullmäktige börja fundera på ledarbyten. Nu knakar det sannolikt i fogarna på politiskt och tjänstemanna plan i problematiken att man är en dalande kommun medan man samtidigt inte vill erkänna det och saknar åtgärder som på riktigt skulle vända trenden. Alltså det råder obalans mellan realism och vilja.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter