Förflytta dig till innehållet

Nämnd i Kimitoön hotar fastighetsägare med böter

ÅU
Ett vattenglas fotograferat uppifrån.

Bygg- och miljötillsynsnämnden behandlar på sitt möte 4.12 ett antal ärenden som rör fastigheter som inte anslutits till vattentjänstverkets vattenledning.
Ledande miljösekreteraren Sonja Lindströms förslag är att om fastigheterna inte kommer överens med Kimitoöns Vatten om ett anslutningsavtal inom utsatt tid så åläggs fastighetsägarna ett vite.
Raimo Parikka, vd för Kimitoöns Vatten, säger att på vattentjänstverkets verksamhetsområde så finns ungefär 300 fastigheter som inte anslutit sig.
En del av dem är sådana som fått lov att inte behöva ansluta sig. Sådana undantag kan beviljas om fastigheten använder väldigt lite vatten eller om det handlar om en fastighet som ägarna sällan besöker.
– Har den toalett inomhus och disk- eller tvättmaskin är det trots allt svårt att beviljas undantagslov, säger Parikka.
Kimitoöns Vatten sänder påminnande brev till fastighetsägarna men är ingen myndighet som kan ställa krav. Därför tar verket nämnden till hjälp.
Ofta inser folk att de måste agera när nämnden hotar med vite, säger Parikka.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter