Förflytta dig till innehållet

Nagunämnden får säga sitt om gästhamnen

Avtalet mellan Pargas stad och Galonis får vänta tills Nagunämnden har sagt sitt. Här hamnkapten Niclas Bergroth. ÅU-foto

Pargas stadsstyrelse skickar frågan om vem som ska sköta gästhamnen på Kyrkbacken till Nagunämnden för utlåtande. Enligt det ursprungliga förslaget skulle den nuvarande företagaren Galonis få fortsätta driva hamnen under åren 2018–2022.

Men på förslag av De grönas Helena Särkijärvi går frågan nu med rösterna 8–2 först till Nagunämnden.
Stadsstyrelsens ordförande Mikael Holmberg (SFP) och partikamraten Kurt Lundqvist röstade för att styrelsen skulle ha fattat beslutet redan i går. Om alla ärenden ska gå till områdesnämnderna för utlåtande, finns det risk att beslutsfattandet fördröjs, säger Holmberg.

– Stora och betydelsefulla frågor för regionen hör till områdesnämnderna, men det här var definitivt inte den kaliberns fråga. Det är negativt om nämndernas roll blir att skjuta upp och fördröja beslutsfattandet.

Staden och NTM-centralen genomför som bäst en grundlig förnyelse av hamnens bryggor och kajer.Kostnadskalkylen är 1,7 miljoner euro och Pargas har reserverat 650 000 euro för projektet under åren 2017–2019.

Pargas utsikter att få investeringsbidrag från landsbygdsfonden är goda, säger Holmberg.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter