Förflytta dig till innehållet

Nagugin fick silver i internationell sprittävling

Peter Alexis
Snart dags för sprittillverkning. Jonathan Smeds ska tillverka gin och whisky i de gamla Flipperhallarna i Vikom under namnet Nagu destillery.
Jonathan Smeds i destilleriet i de gamla Flipperhallarna i Vikom. ÅU-foto Det är inte ens två månader sedan nystartade Nagu Distillery lanserade sitt första gin, men…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Nagugin fick silver i internationell sprittävling

  1. Göran Ek skrev

    Grattis!
    Bara kittlar på tungan för att någon dag ta ett glas av lokal dryck med smak och styrka.
    Intressant nog så är det tydligen skillnad på hur olika destillerier bahadlas i detta land. I maj läste man om Arctic Brands Group i Esbo inte får sälja sin gin som även den har fått pris för ”världens bästa” gin. Det är pga. att Valvira tolkar att det är olagligt att marknadsföra sig på internet trots att man inte gör det i Finland eller riktar reklam åt finska medborgare på finska, så ABG sattes med försäljningsförbud i Finland.
    Hur kan finska alkohollagar om reklam och marknadsföring gälla i andra länder och internet? Ser mera ut som något politiskt egenintresse bakom denna idioti.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter