Förflytta dig till innehållet

UPPDATERAD: Nagu-Korpo färjan tappade styrförmågan

Arkiv/Tuuli Meriläinen
färja vid kaj som är tom.
Färjan som fick blackout är en ny hybridfärja som började köra mellan Nagu och Korpo i februari.

Ett tekniskt fel ombord på nya hybridfärjan mellan Korpo och Nagu gjorde att färjan plötsligt förlorade styrförmågan sent i går kväll.

Sjöräddningen larmades strax före klockan 23 på torsdagskvällen efter att landsvägsfärjan L-317 fick blackout och drev i land på Korpo sidan.

Enligt Västra Finlands sjöbevakningssektions meddelande på facebook var färjan på väg mot Korpo när den av okänd anledning tappade styrförmågan.

Det fanns bara två besättningsmedlemmar och inga passagerare eller bilar ombord på färjan då färjan tappade styrförmågan. Ingen i besättningen skadade sig och enligt en preliminär undersökning av färjan på torsdagskvällen ska inga läckage ha uppstått på färjan.

Det blåste rätt hårt från ost på torsdagskvällen. I byarna uppemot 10-15 meter per sekund.

Sjöräddningscentralen larmade en patrull från Nagu sjöbevakningsstation men besättningen kunde ta i bruk nödstyranordningen och återfick på så vis kontroll över färjan och kunde köra den tillbaka till Nagu.

På fredagsmorgonen står L-317 stilla och reservfärjan Prostvik 1 kör enligt tidtabell.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter