Förflytta dig till innehållet

Nagu IF:s Hyryläinen löpte personbästa i Dubai

Möviken runt. Anne-Mari Hyryläinen löpte Möviken runt i Nagu sommaren 2014. ÅU-foto


Maratonlöparen Anne-Mari Hyryläinen som representerar Nagu IF löpte i dag nytt personbästa i maratonloppet i Dubai där hon kom in på en trettonde plats. Hennes tid 2.28,53 innebar en putsning på hennes tidigare personbästa med tre och en halv minut. Hennes tidigare personbästa löpte hon i fjol i samma tävling.
Etiopiern Roza Dereje vann damloppet på tiden 2.19,17.
– Loppet var en fullträff. Målsättningen var att gå under två och en halv timme och det lyckades. På sista varvet hamnade jag passera en del långsammare löpare och det inverkade aningen på sluttiden, säger Hyryläinen i en intervju på friidrottsförbundets webbplats.
Hyryläinens tid är alla tiders fjärde bästa för en finländsk dam och den bästa noteringen av en europeisk löpare för i år. Det finska rekordet på 2.28,00 innehas av Ritva Lemettinen och sattes i april 1995 i London.
Hyryläinen, 39, bor och tränar i Förenade Arabemiraten. Hon har representerat Finland på maratondistansen i VM 2015 och 2017, EM 2016 och vid OS i Rio de Janeiro 2016.
Hyryläinen har redan säkrat tidigare säkrat en plats till årets EM i friidrott som går av stapeln i augusti i Berlin.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter