Förflytta dig till innehållet

Nagu folkfest gav mersmak

Nagu folkfest blev en succé. Foto: Duleepa Wijayawardhana

Lördagens folkfest i Vikom Marinas båthall i Nagu gjorde verkligen skäl för namnet. Över 400 personer i åldern 6 månader till nästan 100 år trivdes tillsammans och njöt av mat och underhållning.

För programmet stod trubaduren Jonas Näslund, Pargas dragspelare, trollkarlen Christian Engblom och kvällen avslutades med dans till tonerna av Allan & the Astronauts.

– Det gick över förväntningarna och det var så fullt det kunde vara. Folk var nöjda och allt löpte fint. Nästa utmaning är att se över akustiken som fungerade bra för musiken, men sämre för talet, säger Mikael Aalto i arrangörskommittén.

Foto: Duleepa Wijayawardhana

En överväldigande majoritet av deltagarna var Nagubor eller hade anknytning till Nagu på något sätt. Cirka en tredjedel av publiken tog vara på möjligheten att ta med sig sin egen picknickkorg, medan resten åt av buffén, säger Aalto som redan har börjat fundera på nästa års folkfest.

– Inställningen är nog den att det här inte var sista gången. Helst ordar vi en ny fest redan nästa år.

Festen ordnades formellt av Pro Nagu och Pargas stad. De praktiska arrangemangen sköttes av en Finland 100 år arbetsgrupp i Nagu.

Artikeln korrigerad 20.9 klockan 10.30. Det var Pargas dragspelare – inte Pargas dragspelsklubb som uppträdde

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter