Förflytta dig till innehållet

Mystisk filmleverans till Molde i Norge, kan någon hjälpa lösa mysteriet?

Jeg heter Jon Peder Vestad, og jeg studerte finlandssvensk språk og kultur ved Åbo akademi høsten 1993. Det er en høst jeg husker med glede, og kunnskapen fra Åa og inntrykka fra student- og kulturlivet i Åbo har fulgt meg siden. Åa og Åbo var en god plass å være.
Så til mysteriet:
Nå i midten av januar fikk jeg tilsendt tre finskproduserte dvd-filmer med avsender A. P. i Åbo/Turku. De var ikke sendt til privatadressa mi, men til Molde antikvariat og ymseri, et lite antikvariat som jeg nå driver i heimbyen min, Molde, på nordvestkysten i Norge.
Det første underlige er at filmene blei adressert rett til antikvariatet. Det er registrert på heimeadressa mi, og jeg har nesten aldri fått post til adressa der antikvariatet ligger. Dette er vel tredje gang på to år.
Det andre spesielle er at dvd-ene jeg fikk, er tre filmatiseringer av bøker Arto Paasilinna har skrevet. Paasilinna er en av mine favorittforfattere, og det veit både bokkjøpere i antikvariatet og venner. Men hvor mange veit det? Ikke særlig mange.
Jeg har spurt vennene mine i Finland, noen i Sverige og noen i Norge som kanskje kunne ha funnet på å glede meg med disse filmene. Ingen av dem har tydeligvis gjort det.
Det tredje jeg er forundra over, er at en anonym person, med faktisk  A.P. som avsender, kjøper tre uspretta, plastinnbundne Paasilinna-filmer til meg, og betaler flere euro i porto. Hvem er det? Det er ingen av mine venner og bekjente i Norge, ingen av mine venner i Finland – det jeg veit.
Kanskje dere kan være med på å løse dette lille mysteriet?
Hilsen
Jon Peder Vestad,
Molde antikvariat og ymseri i Molde, Norge

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter