Förflytta dig till innehållet

Mycket program på forneldarnas natt i Dalsbruk

I och med Finlands 100-årsjubileum satsar byalaget i Dalsbruk lite extra på programmet under forneldarnas natt på lördag. Kvällen börjar klockan 18 med att 200 personer bänkar sig för att avnjuta laxsoppa vid ett 60 meter långt bord. Under denna helg uppmanas finländare att fira jubileumsåret bland annat genom att äta tillsammans. Detta görs över hela jorden på alla kontinenter. Idén till att förverkliga detta i Dalsbruk kom ursprungligen från sommargäster i föreningen Långön-Apelholmen som tog kontakt med Dalsbruks byalag.

Klockan 21.30 tänds fornelden.

Klockan 22.30 blir det Finland 100-årsjubileumsfyrverkeri. Detta till tonerna av Jean Sibelius Finlandia och musik ur Lasse Mårtenssons Stormskärs-Maja.

Mellan dessa två programpunkter blir det dansuppvisning med syriska ungdomar, gatugraffiti, målandet av ett stort ”Grattis Finland kort”, filmer på Bio Pony, dans till orkestern Finemang och förstås lotteri.

Lefa Lindgren från byalaget är förväntansfull inför lördagskvällen.

– Jag tror det kommer att bli en verkligt trevlig kväll för alla åldrar. Och dansgolvet blir säkert välfyllt precis som ifjol.

Läs också: Forneldarna firas i Nagu och i Korpoström på lördag

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter