Förflytta dig till innehållet

Mycket hårda sparförslag på omsorgsnämndens bord – stängning av Dalsbruks hälsostation föreslås utredas

Stängs? Bäddavdelningen har redan flyttat från Dalsbruks hälsostation. Foto: Monica Sandberg Kimitoöns omsorgsnämnd får på torsdag ta ställning till en rad sparförslag. Omkring en miljon måste…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Mycket hårda sparförslag på omsorgsnämndens bord – stängning av Dalsbruks hälsostation föreslås utredas

  1. Jörgen Lindroos skrev

    I kommunen har man nog koll på åldersstrukturstatistiken och minskningen av statsandelarna kom nog inte heller som någon överraskning, eftersom Tom Simola redan för 5 år sedan informerade de förtroendevalda om hur det kommer att gå. (var personligen närvarande vid ett informationstillfälle i Kasnäs.(bör kanske tilläggas att tillfället hölls på dagen och ingen alkohol serverades)) Ett av problemen idag är antagligen höjningen av de interna hyrorna för vårdfastigheterna (alla kommunens fastigheter). Vilket med facit idag inte var så slugt, eftersom SoHä inte kom heller… ja inte ännu åtminstone tidigaste 2021 kanske? Det är dyrt för kommunen att producera tjänster i egna fastigheter.

  2. Lars Lindell skrev

    Nån är ute ”och cyklar” vis a vis hela kommunens budget och speciellt kring omsorgern. Det kan väl inte vara så, att man inte haft någonsomhelst planering kring vad som komma skall – befolkningens åldersstruktur och dess påverkan. Allt tycks komma somma som ”hups de visste vin inte”. Dags för nytänkande.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter